CSR POLITIK

Som leverandør til Danmarks største virksomheder ønsker Metz at være en ansvarlig og pålidelig samarbejdspartner. Metz har ingen produktion selv, men fungerer som indkøber for vores kunder. Størstedelen af Metz’ produktion produceres i henhold til kundernes ønsker og behov. Ved at levere de rette produkter, ved at yde høj service og ved at skabe transparens gennem værdikæden, ønsker vi at bidrage til at skabe tryghed og til at understøtte en vellykket forretning for vores kunder. Det er de værdier, som Metz er grundlagt på.

Vores CSR-politik tager udgangspunkt i, at vi ønsker at gøre en positiv forskel. Ansvarlig leverandørstyring og samarbejdet med leverandører er det område, hvor vi har størst indflydelse og der, hvor vi kan gøre den største forskel i forhold til ansvarlighed. Rygraden i Metz´ CSR-indsats er de internationale principper i FN-initiativet Global Compact, som Metz tilsluttede sig i 2013.

 

Sammen med vores leverandører og med afsæt i FN Global Compact principperne, ønsker vi at arbejde for at skabe en mere ansvarlig leverandørkæde. Det gør vi ved proaktivt at påvirke og samarbejde med vores leverandører om at efterleve internationalt anerkendte principper for arbejdstager- og menneskerettigheder, miljø og anti-korruption.


CSR

Hos Metz er vi overbeviste om, at ansvarlig virksomhedsledelse leverer både bæredygtige og forretningsmæssige resultater. Vores medlemskab af FN Global Compact er derfor en forpligtelse, vi tager alvorligt, og som udgør kernen i vores CSR arbejde. Det er først og fremmest verdens virksomheder, der driver globaliseringen, og det vil kun være gennem et globalt fællesskab og samarbejde, at vi kan sikre fremskridt, der er til fordel for alle verdens økonomier og samfund.

Vores nye UN Global Compact COP-rapport (Communication on Progress) er ude.

COP-rapporten kan rekvireres ved at maile til csr@metz.dk

For yderligere spørgsmål eller rådgivning kontakt venligst
CSR ansvarlig:
Camilla Feldschau Petersen
Telefon: 44827230
Email: csr@metz.dk

 

CO2 REDUKTIONS MÅL

1,5 graders mål for 2030 i vores Scope 1 & 2

Vores emissionsreduktionsmål er i overensstemmelse med den globale årlige emissionsreduktionsrate, som kræver at opfylde 1,5 graders målsætning. For at tilpasse os målet på 1,5 grader vil vi reducere vores interne scope 1 & 2 med 42 procent til 115 tCO2e i 2030.

 

SMV COP 2020

I september 2020 lancerede Global Compact Danmark og FSR Danske revisorer, listen over de bedste bæredygtighedsrapporter i SMV-segmentet. Vi og 49 virksomheder, sendte vores rapporter til evaluering. Metz og 4 andre danske virksomheder vandt prisen for ”De bedste bæredygtighedsrapporter i SMV-segmentet”.

Vores rapport fremhæves for at være en velafbalanceret rapport, der kommer godt omkring Global Compacts 10-principper. Hvor brugen af ​​data skaber tillid og gennemsigtighed.

Vores Miljø ansvar


For Metz betyder det miljømæssige ansvar, at vi er engageret i at tage et ansvar for miljøet i vores daglige aktiviteter. .Vi lægger stor vægt på at producere og levere kvalitetsprodukter. Produkter i et design og en kvalitet, som vores kunder rent faktisk ønsker både at bruge og ikke mindst gemme, så vi  fjerner os fra den "brug og smid væk kultur", som har præget markedet i mange år.

 

ISO

Vi er certificeret efter de internationale standarder for kvalitet og miljø hhv. ISO9001 & ISO14001

Grundstenen i Metz er at levere rådgivning, service og produkter af høj kvalitet, mens vi kontinuerligt har fokus på forbedringer.

I vores daglige arbejde betyder ISO certificeringerne;

- At vi har processer der sikre at produkter er produceret på en social og miljømæssig ansvarlig måde.
- At produkter leveres som lovet.
- At produkter er godkendt iht relevant lovgivning.
- At miljø påstande kan dokumenteres.
- At vi kontinuerligt har fokus på hvordan vi forbedre os.

Certificeringerne understøtter det vi har gjort i mange år, nemlig at vi har fokus på; kundetilfredshed, kvalitet,
leverandørstyring, produkt compliance og miljø.

ANSVARLIG LEVERANDØRSTYRING


Reklamegaver bærer din virksomheds navn og logo. Det betyder, at virksomhedens brand er på spil, hvis forholdene i din leverandørkæde ikke lever op til virksomhedens egne og internationale standarder.

Hos Metz er vi bevidste om udfordringerne ved en international leverandørkæde. Vi ønsker at drive forretning på et ansvarligt grundlag og arbejder derfor systematisk med ansvarlig leverandørstyring for at reducere de risici, der knytter sig til virksomhedens ansvar. Det gør vi blandt andet ved at kigge på placering og ved at stille en række spørgsmål om forholdene hos leverandøren. Resultatet bruger vi til at vurdere, om leverandøren har en høj eller en lav risiko profil.

Metz er medlem af FN-initiativet Global Compact, og vi arbejder derfor for at fremme og integrere Global Compacts 10 principper inden for de fire temaer; menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljø og anti-korruption i vores leverandørkæde og forretningsaktiviteter. De fire temaer danner også basis for de krav, vi stiller til vores leverandører.

Code of Conduct for leverandører
Metz’ retningslinjer for aftaler med leverandører betyder, at når Metz indgår en aftale med en leverandør, skal leverandøren underskrive Metz’ Code of Conduct samt foretage en selvevaluering af sin indsats i forhold til CSR. Metz´ leverandører har herefter ansvaret for at formidle Metz’ leverandør Code of Conduct til deres underleverandører. Formålet med Metz’ Code of Conduct er at kommunikere vores forventninger til leverandørerne og styrke integrationen af internationale principper. 


Klik på ikonet "COC" nederst på hjemmesiden for at se vores leverandør Code of Conduct.


GLOBALT NETVÆRK

Som Danmarks største leverandør af reklame- og firmagaver er Metz forpligtet til at levere mere end høj kvalitet og smukt design. Vi er derfor medlem af FN Global Compact, og vi er stolte af at være en del af dette vigtige partnerskab, der skal skabe fremskridt for alle verdens økonomier og samfund. 

Hvad er Global Compact?
Global Compact er et frivilligt initiativ, der er startet af daværende FN-generalsekretær Kofi Annan i 1999. FNs mål med Global Compact er at få virksomheder verden over til at integrere ti formulerede principper for ansvarlig virksomhedsdrift. De ti principper omhandler menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljø og korruption.

Hvor mange er medlem af Global Compact?
På verdensplan er 8.700 virksomheder og organisationer tilknyttet programmet. Danmark er det land i verden med den højeste andel Global Compact-medlemmer i forhold til landets størrelse. I Danmark er i alt 200 virksomheder tilknyttet Global Compact.

Hvad er fordelen ved at være medlem?
Global Compact er en måde at få sat virksomhedens CSR-initiativer i system. Derudover kan man med medlemskabet få adgang til et globalt netværk af CSR-virksomheder, imødekomme dansk lovgivning om CSR-rapportering og bruge Global Compact til kommunikation af virksomhedens CSR-politik.

FN Global Compacts 10 principper for CSR:

Menneskerettigheder
1. Virksomheden bør støtte og respektere beskyttelsen af internationalt erklærede menneskerettigheder.
2. Sikre, at den ikke medvirker til krænkelser af menneskerettighederne.

Arbejdstagerrettigheder
3. Virksomheden bør opretholde foreningsfriheden og effektivt anerkende retten til kollektiv forhandling.
4. Støtte udryddelsen af alle former for tvangsarbejde. 
5. Støtte effektiv afskaffelse af børnearbejde.
6. Afskaffe diskrimination i relation til arbejds- og ansættelsesforhold.

Miljø
7. Virksomheden bør støtte en forsigtighedstilgang til miljømæssige udfordringer.
8. Tage initiativ til at fremme større miljømæssig ansvarlighed.
9. Opfordre til udvikling og spredning af miljøvenlige teknologier.

Anti-korruption.
10. Virksomheder bør modarbejde alle former for korruption, herunder afpresning og bestikkelse

Kilde: Dansk erhverv, CSR.dk